Het is bijna zover!
Morgen vertrek ik! Na een hele lange tijd voorbereiden (een enorm pakket informatie invullen, een interview met de aupair-organisatie, mailen en uiteindelijk bellen met de familie) ga ik morgen voor ongeveer 10 maanden naar Madrid.
Ik ga bij de familie Riudavets wonen, een half Nederlands gezin met twee kinderen: Adriana van 13 en Diego van 8 jaar. Diego zit nu op een Nederlandse basisschool en Adriana heeft daar op gezeten, dus het is de bedoeling dat ik Nederlands met ze praat, zodat ze dat genoeg oefenen. Omdat ik wel graag Spaans wil leren, ga ik een taalcursus doen: elke dag twee uurtjes. Leer ik meteen lekker veel mensen kennen! :)
Gisteren was er opeens een heel geheimzinnig gedoe ('Doe je ogen dicht! Niet kijken!') toen ik bij m'n vader thuiskwam, maar even later kreeg ik een sms'je: 'Doe de voordeur eens open!' Er hing een heel spoor van ballonnen richting de stad, en op de grond was geschreven: 'Wij vinden jou zo lief omdat... ' Langs de hele route waren allemaal leuke herinneringen en lieve dingen geschreven ('omdat je van die leuke krulletjes hebt', 'omdat je van die leuke geluidjes maakt', 'weet je nog je verjaardag in Mimizan?') en het kwam uit bij het lekkerste tapasrestaurant van Gouda, waar mijn lieve vriendinnetjes op me zaten te wachten! Een superleuke verrassing als afscheid dus.
Vanavond ga ik (nog een keer haha) uit eten met papa, mama en Thijs, en dan vertrek ik morgenochtend om 9 uur naar het vliegveld van Rotterdam/Den Haag! Rond 2 uur ben ik dan in Madrid, waar ik opgehaald zal worden door de familie.
Natuurlijk neem ik ook een paar Hollandse souvenirtjes mee (lekker cliche), en daaronder zie je hoe vol mijn koffer is (het is een wonder dat er zeven paar schoenen, heel veel kleren, afscheidscadeautjes en een overlevingspakket inpasten):
Ik ben heel benieuwd naar hoe de kinderen zijn, of ik op zal kunnen schieten met Maria en Marcel (de ouders), hoe mijn kamer eruit ziet en hoe moeilijk Spaans is, maar ik heb er ook heel erg zin in! Ik houd jullie op de hoogte!
Liefs, Rozemarijn
Lieve Rozemarijn,
vanavond belde ik, maar je was nog naar een feestje; ja, dat is te begrijpen: nog een keer lieve mensen zien, die voortaan ver weg zijn.
Lieve meid, een fijne tijd daar... We zijn allemaal benieuwd hoe je eerste indrukken zijn, maar dat gaan we lezen op je blog. Wat mooi, dat dat zo maar kan... dan lijkt Nederland toch niet zo ver weg.
We denken aan je, hoor! Heel veel liefs uit Bergentheim van Opa en Oma
Hey Rozemarijn!
Je kent mij niet, maar ik las net je blog! Wat ontzettend leuk om te lezen dat je als au-pair naar Spanje gaat! Ik ga (als het goed is! ;)) zelf ook als au pair naar Spanje, maar ik heb mijn aanmeldingspakket deze week pas ontvangen dus ik zit nog helemaal in het begin traject! Voordat ik vertrek is het denk ik pas November/December. Graag zou ik ook naar Madrid gaan maar volgens mij kun je dat niet aangeven bij travel active.. ( In mijn aanmeldingspakket staat dat je voor Italië&Spanje geen voorkeur kunt aangeven wat betreft welke stad of streek je zou willen gaan). Nou, ik ga in ieder geval je blog in de gaten houden want het lijkt me heel erg leuk om jou ervaringen te lezen! Ik wens je veel plezier in Madrid! Groetjes Fanny.